Resum del projecte de recerca

Dossier de L'OLIVERA

Dossier literari

dilluns, 14 de març del 2011

Biografia Antonio Machado


ANTONIO MACHADO

He triat aquest autor per la seva àmplia relació amb el tema de l'olivera i perquè a més a més ja portàvem uns anys treballant-lo a l'aula (concretament a castellà), on ja havíem vist alguns poemes anteriors seus: Caminante no hay camino i a més ara a aquest segon trimestre estàvem treballant el Modernisme i la Generación del 98.

Apunts biogràfics

Antonio Machado nascut a Sevilla el 1875 és un poeta espanyol influït pel modernisme.

La seva obra és una expresió lírica dels ideals defensats per la Generación del 98. Fill del folklorista Antonio Machado y Álvarez i germà menor del també poeta Manuel Machado va passar la seva infància a Sevilla i el 1883 es va instal·lar amb la seva família a Madrid.

Els inicials textos d’Antonio Machado es remunten al 1893 i són publicats sota el pseudònim de Tablante de Ricamonte. Els seus primers poemes foren publicats a revistes de moviment modernista, amb els quals Machado es sentia plenament identificat.

Al 1907 surt Soledades, galerías y otros poemas on podem descobrir el tipus de poesia que el caracteritza, és una ampliació dels anteriors i podem veure clarament un to malencònic i intimista.

El 1912 treu Campos de castilla on expressa Espanya i la gent que l’habita, especialment la part negra, la part bruta. És un dels punts pels quals es considera un integrant de la Generación del 98 i és que aquests tipus de textos són molt comuns d’aquest moviment.

El 1924 ens regala Nuevas canciones, on Machado intensifica la seva reflexivitat. A l’etapa entre 1912 i 1925 redacta una sèrie d’apunts que es publicarien el 1971 amb Los complementarios.

El 1936 i mitjançant Juan de Mairena. Sentencias, donaires, apuntes y recuerdos de un profesor apócrifo expressa les seves idees sobre cultura, art, societat, política, literatura i filosofia. [1]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada