Resum del projecte de recerca

Dossier de L'OLIVERA

Dossier literari

dilluns, 14 de març del 2011

Glossari

El glossari de l'oliva es molt extens , hi ha algunes paraules que potser sabreu que signifiquen






Greixos saturats (cadenes lineals hidrocarbonades sense cap doble enllaç de carboni, i per tant rígides) l’ús abusiu de les quals és nociu per a la salud. A temperatura ambient són sòlids. Exemples: cansalada, llard, manteca.

OLI ESSENCIAL: Hidrocarbur de la sèrie dels terpens. Els constituents que donen origen a la fragància de les plantes poden aïllar-se en forma de mescles denominades olis essencials o olis volàtils.

Greixos insaturats (cadenes hidrocarbonades amb algun doble enllaç de carboni que li confereix plasticitat) són beneficioses per a la salud. A temperatura ambient són líquides, es denominen comunament olis. L’oleic i el linoleic són àcids grassos insaturats. OLI ESSENCIAL: Hidrocarbur de la sèrie dels terpens. Els constituents que donen origen a la fragància de les plantes poden aïllar-se en forma de mescles denominades olis essencials o olis volàtils.

ÀCIDS GRASSOS: Els àcids grassos són els components lipídics de l’oli. La seua composició està regulada per la llei. Tan l’àcid oleic (ω9) com el linoleic (ω6) tenen gran importancia per a valorar la qualitat de l’oli.

1 comentari:

  1. Ismael, no cites les teves fonts d'informació (ni del text ni de la imatge) ni ubiques això que dius dins del treball. Quin apartat estàs treballant? Tampoc tens l'entrada etiquetada.

    ResponElimina